Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

UVJETI POSLOVANJA U INTERNET TRGOVINI

Potrošač je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini ribolovna-oprema.com prema Zakonu o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine ribolovna-oprema.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača – Ugovor sklopljen na daljinu. Narudžbom proizvoda potrošač potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. AKRO,obrt za trgovinu zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.


CIJENE

Sve cijene su navedene u kunama s uključenim PDV-om.
 Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti:


  • općom uplatnicom/virmanom 

  • pouzećem

  • putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja

Plaćanje općom uplatnicom, virmanom i internet bankarstvom

Primatelj uplate:

AKRO obrt za trgovinu
Hrašćica, Kralja Tomislava 33
42000 Varaždin, Hrvatska

Transakcijski račun: 2360000-1102436776
IBAN: HR1223600001102436776
Zagrebačka banka

 

Pratite upute koje ćete dobiti po izvršenju narudžbe. Obratite pozornost na iznos koji trebate uplatiti. Molimo vas da uplatu izvršite u roku od tri dana od izvršenja narudžbe, inače neplaćenu narudžbu poništavamo.

 

DOSTAVA

Naručeni proizvod ćemo Vam isporučiti najkasnije u roku od 15 radnih dana od narudžbe, rok isporuke teče od primitka sredstava na naš račun.
 Ukoliko naručenog proizvoda nema na zalihama, obavijestit ćemo Vas telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke. Ukoliko naručite nekoliko proizvoda, isporučit ćemo Vam one proizvode koje trenutno imamo na zalihama. Dostavu unutar RH vrši Overseas express i cijena dostave za narudžbu do 299,00 kn iznosi 15,00 kn, od 299,00 kn dostava je besplatna i ona nije uključena u cijenu proizvoda.

 

PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA SKLOPLJENOG NA DALJINU

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Rok otkazivanja narudžbe počinje teći kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili , a koja nije prijevoznik,roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

 Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu,broj telefona,telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor,izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili,uključujući i troškove isporuke,bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isi način na koji ste Vi izvršili uplatu.U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa,ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Robu vratite ili je predajte nama ili "OVERSEAS TRADE Co.LTD. d.o.o. Zastavnice  38A 10251 Hrvatski Leskovec" bez nepotrebnog odgađanja,a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom,osim onog koje je bilo potrebno za utrvđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Proizvodi koje vraćate moraju biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda.

Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

Potrošač je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata i Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, time potvrđujete da je roba uredno isporučena.

Ovdje možete preuzeti obrazac za jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu

 

REKLAMACIJE I POVRAT SREDSTAVA

Za sve artikle vrijedi zakonski propisano jamstvo. Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, AKRO obrt za trgovinu ne odgovara za nastala oštećenja. U protivnom artikl možete vratiti te isti može biti zamijenjen za isti ili slični novi artikal, možemo ga popraviti o našem trošku te se može ostvariti popust ili povrat uplaćenog iznosa.

Molimo Vas da nam se najprije s opisom, a možete nam poslati i fotografiju oštećenja, javite na akrorobi@ gmail.com, te ćemo onda pristupiti rješavanju povrata oštečenog artikla i reklamacije.

Pritužbu na materijalne nedostatke možete podnjeti na istu adresu.

Pritužbe na materijalne neostatke riješavamo sukladno zakonu o obveznim odnosima.

 

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač  može svoje pisane prigovore poslati elektronskom poštom na: akrorobi@gmail.com, telefaxom na broj 042/208-203, poštom na adresu: AKRO obrt za trgovinu, Hrašćica K. tomislava 33,  42000 Varaždin ili osobno uručiti u prostorijama trgovine. Na sve primjedbe i prigovore AKRO obrt za trgovinu odgovorit će u roku od maksimalno 14 dana.

 

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

 

PRAVNE ODREDBE

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama ribolovna-oprema.com su vlasništvo AKRO obrt za trgovinu. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.

Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

 

IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA POTROŠAČA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima potrošača, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o potrošačima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo potrošače o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo potrošačima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Prema zakonu o zaštiti potrošača, obaviještavamo Vas da, ukoliko imate primjedbe na kupljene proizvode ili pruženu uslugu pisani prigovor možete poslati:

  • Poštom na adresu :

AKRO obrt za trgovinu

Hrašćica, Kralja Tomislava 33

42000 Varaždin, Hrvatska

  • elektroničkom poštom na e-mail:

akrorobi@gmail.com

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u pisanom obliku u roku 15 dana od zaprimanja istog.

Potrošač:

Ime i prezime:


Adresa za dostavu odgovora: