Početna Blog Primama u zimsko doba

Primama u zimsko doba

Datum objave: 09.01.2015
Kategorija: Blog

Mnogo stavki nas dijeli od lošeg do uspješnog ribolova, neke od njih su: izbor primame, godišnje doba, doba dana, pozicija na kojoj prihranjujemo, granulacija, sama količina, te kombinacija više različitih primama... Kod kupovanja valja pripaziti dali je primama za stajaću ili tekuću vodu, treba znati da ni jedna hrana nije ista, svaka je dobra za određenu vrstu, vrijeme i način ribolova. Želim Vam predstaviti primamu za hladnije vrijeme pa sam tako iz naše ponude odabrala boile od Mišela Zadravca iz serije Winter competition i primamu od Maros mix-a serije Eco koja je specijalno za hladnu vodu.

Svaka gotova hrana se sastoji od niza sastojaka koji su dugo vremena testirani i izbalansirani u jednoj smjesi.
Točno se zna postotak nekog sastojka u gotovim hranama, a o raznim začinima i aromama da i ne govorim.

Mišel Zadravec ima seriju proizvoda koja je namjenjena zimskom periodu, to su boile Winter competition.

Različitih su aroma poput: dagnji, jetre, raka, konoplje, kobasice... Pakiranje je od 1 kg, a promjer boili je 16mm.Znamo da u zimsko doba ribe miruju, te je samim time njihov ulov teži. Boile iz ove serije su odlične topljivosti i što je važno za ribu probavljivosti. Korištene su arome na bazi alkohola koje su također brže šire vodom, te su se zamjenila različita brašna kako bi se poboljšala topivost. Testovi koji su se provodili prošlih godina dokazali su da zbog izbora navedenih sastojaka ulov šarana je puno lakši.

Maros Mix ima seriju Eco iz koje bih izdvojila primamu: šaran-karaš hladna voda.

Eco serija se proizvodi u 15 različitih aroma, pakiranje je od 1 kg pa tako svaki ribolovac može pronaći nešto po svome ukusu, iskustvu. Odlična kvaliteta te povoljna cijena karakterizira Eco seriju koja se preporučuje ribolovcima koji love na plovak. Ovi mixevi se odlično rastvaraju u vodi i njihove arome se lako šire i privlaće ribu sa velikih daljina do udice. Primamu koju želim predstaviti "šaran-karaš hladna voda " možete koristiti i na jezeru i na kanalu, može i u hranilicu, a pošto je za hladnu vodu, od jeseni do proljeća je idealna primama za svaki ribolov!