Početna Blog KUKURUZ JEDNA OD NAJBOLJIH PRIMAMA ZA ŠARANA

KUKURUZ JEDNA OD NAJBOLJIH PRIMAMA ZA ŠARANA

Datum objave: 25.05.2016
Kategorija: Blog

Kukuruz je vrlo hranjiv i lako probavljiv za šarane, a ujedno je ekonomičan i jednostavne uporabe za ribiče !

Sa kukuruzom se mogu uloviti lijepi primjerci šarana. Važno je da kukuruz bude dobro kuhan da ga veliki šarani lako i brzo probave, jer što ga brže probave to će se brže vratiti i ponovno hraniti ! No, budite pažljivi s količinama, jer te velike ribe od 15, 20 kg pa i više, mogu bez problema pojesti i nekoliko kilograma kukuruza !

Odlučite li se za kombinaciju kukuruz-boilie, poželjno je, pri namakanju, u vodu dodati 5 do 10 % arome koja je identična korištenim boiliama. Ukoliko umjesto s boiliama, želite pomiješati kukuruz s nekim drugim zrnjem, najbolje su u tom slučaju sjemenke konoplja, pod uvjetom da se kuhaju zajedno s kukuruzom.

U hranu za primamljivanje najbolje je ubaciti malo meda. No, možete i dodati u vodu za namakanje, prije kuhanja, neko bojilo iste boje kao što su i korištene boilie, što može zavarati opreznost nekih šarana.

Ako nemate vremena prethodno primamiti, najbolje je smjestiti se na dan ribolova što je bliže zoni koju redovito posjećuju ribiči na bijelu ribu. U gotovo svim hranama za primamljivanje koje koriste ima kukuruza, bilo u obliku brašna, krupice ili listića. A šarani običavaju redovito obilaziti i čistiti takve sektore. Navikli su dakle susretati se s kukuruzom u najrazličitijim oblicima.

Pošto se kukuruz već odavna koristi, šarani nisu postali oprezni na njega jer kukuruz konzumiraju i mnoge druge ribe poput deverike, klena, linjka i ostalih. Prehrambena konkurencija potiče šarane na brzu reakciju kada pronađu laku i obilnu hranu. Kukuruz ih zasigurno više podsjeća na lijepe nego na loše uspomene ! Kukuruz možete kupiti sa različitim okusima kao što su vanilija,školjka,med,jagoda i dr, i također može biti u staklenci(lovni kukuruz) ili vakumirani u pakovanju 1kg(lovni i za hranjenje).