Početna Blog Feeder štapovi

Feeder štapovi

Datum objave: 30.06.2016
Kategorija: Blog

Feeder ribolov je sve popularniji i vjerojatno najlakši stil ribolova . Štapovi dizajnirani za ovaj stil se generalno zovu feeder štapovi,ali tu imamo i picker štapove koji su u suštini samo kraći feeder štapovi do 3m dužine.

Feeder štapovi dužine 11-12ft su najuniverzalniji i definitivno najkorišćeniji za sve vrste vode. Kraći feeder štapovi tj. picker štapovi su dobri za kraće distance i pecanje na komercijalama i jezerima. Duži feeder štapovi omogućavaju lakše i preciznije zabacivanje na veće daljine,a isto tako daju veću kontrolu prilikom zamaranja ribe.

Feeder štapovi za brze rijeke trebaju biti jaki ,obično Heavy i Extra Heavy akcije sa jakim karbonskim vrhom ili šupljim vrhom. Za sporije rijeke i stajaće vode, feeder štapovi moraju imati mekšu akciju od Medium do Medium/Heavy sa mekšim vrhovima u paketu.


Feeder štap je prepoznatljiv po izražajno obojenim vrhovima, ili imaju više različitih boja, a izrađeni su od karbona ili fiberglasa te su jako osjetljivi kako bi što bolje prenijeli udarce.
Izbor štapa ovisi o veličini ribe te nosivosti hranilice, za rijeke je bolji malo jači štap, dok za mirnije vode poput jezera je idealan osjetljiv štap. Uz pravi feeder štap se pretežno dobije dodatno još 2 vrha u drugim bojama i drugim jačinama.